fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

16 miljoner till hållbar forskning

By on 22 October 2018

Arla satsar 16 miljoner kr till forskning om hållbar livsmedelsproduktion.
– För Arla är det viktigt att förstå hur våra produkter bidrar till en hållbar kost på bästa sätt, säger Anna-Karin Modin Edman som är hållbarhetschef hos Arla Sverige.

Både i Sverige och internationell behövs ökad livsmedelsproduktion samtidigt som denna produktion behöver bli mer klimatvänlig.
För Arlas del har man i sin strategi för hållbar mjölkproduktion målsättningen att bli mer hållbar och mindre klimatbelastande.

Nu konstaterar man att för att nå detta mål behövs forskning om nya metoder och lösningar.
Arla har därför beslutat anslå fyra miljoner kr per år 2019-2022 till forskning kring hållbar mjölkproduktion och ökad kunskap om hur mejeriprodukter kan bidra till en balanserad och näringsriktig kost.

– För Arla är det viktigt att förstå hur våra produkter bidrar till en hållbar kost på bästa sätt. Det betyder hållbarhet i alla led, konstaterar Arla Sveriges hållbarhetschef Anna-Karin Modin Edman.
– Nu tar vi ytterligare ett steg för att genom forskning hitta metoder för att ytterligare stärka prestandan på våra ägares gårdar, säger hon.

– För oss mjölkbönder som äger Arla är det viktigt med ny kunskap. Det finns stora förväntningar från samhället att vi fortsätter att ligga i framkant när det gäller låg klimatpåverkan per kilo mjölk och hög djurvälfärd, säger Jonas Carlgren som är styrelseledamot i Arla och i Stiftelsen lantbruksforskning.
– Mjölkproduktionen är en del av ett hållbart svenskt jordbruk och mjölkprodukter som produceras på ett ansvarsfullt sätt bidrar till en hållbar kost, både nu och i framtiden.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.