fbpx
Vill du medverka i vår inlaga Grill & Kalla Drycker? Kontakta annons@butikstrender.se Sista materialdag 4 april.

3,7 miljoner till Röda korset från Icas kunder

By on 20 december 2017

Sveriges 432 Ica Supermarket-butiker har under 2017 genomfört ett insamlingsprojekt tillsammans med Röda korset.
”En god handling” är namnet på den och den har, bland annat, gett 3,7 miljoner kr till Röda korset.

Insamlingen ”En god handling” har engagerat tusentals kunder hos landets Ica Supermarket-butiker och nu kommer beskedet att den genererat 3,7 miljoner kr till Röda korsets verksamhet.
De pengarna använder Röda korset nu bland annat till att möjliggöra mer än 30 000 timmars läxläsning inom organisationens verksamhet runt om i landet.

Det är inte det enda. Runt om i landet har lokala butiker till exempel stöttat arrangemang som julfester och andra aktiviteter för nyanlända.
Initiativet har, för Icas del, var en del i Icas 100-årsfirande men ambitionen och förhoppningen är att engagemanget lokalt ska fortsätta även kommande år.

– Det är fantastiskt att se hur mycket gemensamt engagemang kan ge, säger Kalle Fahlin som är affärschef för Ica Supermarket.
– Det har varit en kraftsamling i hela landet både bland kunder och butiker som inbringat ekonomiskt stöd till Röda korsets viktiga arbete.
Insamlingen har bland annat inneburit att en del av priset på utvalda varor i Ica Supermarket-butikerna gått direkt till Röda korset.
Dessutom har kunderna kunnat skänka bidra via gåvokort i butiken eller genom att swisha.
Veckorna 47-51 genomför man också en extra insamling med namnet ”Ett gott snack” som konkret handlar om att ge bort en ”språkkompis2 i julklapp genom att skänka 100 kr.

– Vårt samarbete med ICA Supermarket är fantastiskt inspirerande. Butikernas bidrag till Röda Korsets verksamheter har varit stort, både vad gäller pengar och engagemang. Det är mycket betydande för att nyanlända ska komma in i det svenska samhället, säger Moniqa Löfstedt hos Röda korset.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.