fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

50 000 euro till framtidens betallösning

By on 9 December 2018

Ett nytt initiativ.
En tävling för att hitta nya innovativa betalningslösningar.
Nu finns det tid fram till 5 oktober att hitta framtidens nya metod.

Vid Sthlm Tech Fest en av de första dagarna i september släppte Visa lanseringen av Visa Everywhere Initiative för de nordiska och baltiska länderna.
Det handlar om en tävling för att hitta framtidens betalningslösningar. Och Visa har naturligtvis en viss rutin på betalningssystem och digitala betalningar.
Det får man, längs vägen, om man har ett nätverk som kan hantera drygt 65 000 transaktioner. I sekunden.
– Tävlingen är det första steget i Visas långsiktiga satsning på fintech i Norden och i Baltikum, säger Majda Nogo, som är chef för affärsutveckling på Visa Nordics and Baltics.Majda Nogo

 

Nya utmaningar
Den nya tävlingen handlar om att hitta och finanisera nya innovativa betallösningar och startups kan nu till och med 5 oktober pitcha idéer om hur de vill lösa betalmarknadens nuvarande och kommande utmaningar.
Som en tidig julklapp presenterar Visa sedan vinnaren den 4 december och den julklapp som vinnaren får är 50 000 euro, drygt 450 000 svenska kronor, som bidrar till att finansiera sin innovation.
– Senare i år kommer Visa att öppna en innovationsstudio i Stockholm och även introducera ett program som ger startups möjligheten att snabbt ansluta sig till Visas globala nätverk för att utveckla sina lösningar, säger Majda Nogo.
Norden och Baltikum är en fokusregion i Visas satsning på att stötta europeiska fintech-bolag. Den nya tävlingen Visa Everywhere Initiative är en del i det engagemanget.
Den övergripande tanken är att bidra till att utveckla nya innovativa betaltekniker. Det ska, bland annat, ske genom startups, coachning, finansiering och möjligheten att utveckla sina idéer i konkret samarbete med Visa.

Idéerna finns här

Bakom den regionala satsningen ligger en tro hos Visa att en stor del av utvecklingen av framtida finansiell teknik kan ske i vår del av världen.
Det tror i vilket fall bekräftar Majda Nogo.
– Många av nästa generations paytech-företag kommer att komma från Norden och Baltikum, tror Majda Nogo.
– Genom Visa Everywhere Initiative hjälper vi lokala startups att utveckla lösningar på några av betalmarknadens största utmaningar, menar Nogo.
De som nu deltar med sina startups i det nya innovationsprojektet kring framtidens betallösningar får pitcha sina lösningar på tre uttalade och konkretiserade affärsutmaningar.
Det sker under perioden från nu och fram till 5 oktober. Därefter kommer finalisterna i Visa-tävlingen att tillsammans med vinnaren presenteras vid ett event i Helsingfors 4 december och där tilldelas då vinnaren sina 50 000 euro för finansieringen av innovationen.
Norden och Baltikum är även i fokus för Visa när det handlar om företags nya investeringsprogram i vilket 100 miljoner dollar ska investeras i nya europeiska fintech-lösningar.
– Sverige är en av Visas fokusmarknader för partnerskap med fintech-bolag. Vår ambition är att bidra till att de bästa idéerna utvecklas, skalas upp och snabbare når marknaden, säger Majda Nogo.

Visa Everywhere Initiative
Visas Everywhere Initiative är ett globalt innovationsprogram där startups får i uppgift att lösa framtidens betalutmaningar. Programmet lanserades i USA år 2015 och utökades snabbt till ett globalt program med över 3 950 deltagande startups som tillsammans samlat ihop mer än två miljarder dollar i finansiering.
Programmet har aktiverats i över 75 länder i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Asien, Mellanöstern och Afrika och kommer nu alltså för första gången till Norden och Baltikum.

 

Dessa kategorier kan man tävla inom:

  • Osynliga betalningar och IOT: Kontaktlösa betalningsmetoder baserade på Visas API:er.

 

  • Möjliggöra och förbättra e-handeln: Lösningar som förbättrar e-handelsupplevelsen för konsumenter och handlare med hjälp av Visas API:er.

 

Inkludering i det kontantlösa samhället: Lösningar som säkerställer att alla kan betala, och få betalt, på ett säkert sätt i det allt mer kontantlösa samhället?

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.