fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

970 nyanlända hos Ica

By on 22 October 2018

970 nyanlända har fått praktik eller anställning hos Ica och Apotek hjärtat under de tre åren regeringen drivit 100-klubben.
Det innebär att Ica överträffat sina mål. Nu växlar man upp ambitionerna.

Under tre år har regeringen drivit initiativet 100-klubben som handlar om att snabbare få in nyanlända på arbetsmarknaden.
Företagen som gick med i initiativet tog på sig att ge sysselsättning åt minst 100 nyanlända inom tre år.

När mu arbetet med 100-klubben avslutas kan Ica konstatera att man under de åren gett praktik eller anställning åt 970 nyanlända.
Nu tar Ica nästa steg som handlar om att möjliggöra fler praktikplatser och anställningar och i det startar man ett samarbete mellan de lokala arbetsförmedlingarna och Ica-butikerna.

– Ica står för 26 procent av de personer som har fått praktikplats eller anställningsstöd totalt inom ramen för 100-klubben, där totalt 31 arbetsgivare har deltagit, konstaterar Ica-gruppens HR-direktör Petra Albuschus.
– Det lokala engagemanget hos ICA-handlarna och våra medarbetare på Apotek Hjärtat har gjort det möjligt. Vårt mål är att komma upp i 500 personer under 2018, säger Petra Albuschus.

Nu håller man på att strukturera det nya samarbetet med arbetsförmedlingarna.
Arbetsförmedlingen skapar en central kontakt och denna ska sedan länka ihop de lokala kontoren med de lokala Ica-butikerna för att hitta bästa möjliga upplägg.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.