fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Amanda är Lidls mästare

By on 20 May 2019

Tolv tävlingsveckor. En mästare.
Eller ”restare”, kanske.
Amanda Lindqvist är Lidls mästare 2019 och tog hem vinsten på just gamla rester.

Lidls mästare 2019 har avgjorts efter en final på Swedish Taste i Stockholm.
Där tog Amanda Lindqvist, Enköping, hem vinsten som förutom ära och diplom innehåller en resa till Kroatien och 10 000 kr i värdecheckar på Lidl.

Lids mästare är en Instagram-tävling för amatörkockar som Lidl nu arrangerade för andra året.
460 bidrag tävlade och av dem återstod fyra tävlande på Swedish Taste – förutom Amanda Lindqvist från Enköping även Adam Lund, Sollentuna, Anneli Karlsson, Gällstad och Ellinor Hök, Linköping.

I semifinalen fick de tävlande olika huvudråvaror och sedan tio minuter på sig i en Lidl-butik för att plocka åt sig ingredienser.
Därefter blev det 75 minuters matlagning vilken tog Ellinor Hök och Amanda Lindqvist till final.

I den fick de två veta att finalrätten skulle innehålla minst två rester från gårdagens matlagning ihop med huvudråvaran svensk kycklingfilé.
Den utmaningen lyckades Amanda Lindqvist bäst med och korades till segrare.

– Det känns helt fantastiskt kul att det gick hela vägen. Alla var så otroligt duktiga och jag kan inte riktigt ta in att jag vunnit än. Nu ska jag smälta det här och se framemot en härlig inspirationsresa med massor av god mat, säger Amanda Lindqvist.

Juryn, bestående av Fredrik “Frallan” Rosell, kock, och Anna Andersson, hållbarhetsansvarig Inköp på Lidl, bedömde rätterna utifrån såväl utförande som smak, kreativitet och uppläggning.

– Jag är djupt imponerad av nivån på de tävlingsbidrag vi fått in under de senaste veckorna. Deltagarna har visat på stort engagemang och kreativitet och vi i juryn har haft ett riktigt tufft uppdrag i att välja ut de fyra finalisterna. Det blev en mycket jämn kamp och finalisterna skapade verkligen magi med våra råvaror. Amanda imponerade stort, hon tog inte bara vara på resterna på ett smart sätt utan presterade dessutom klockrena smaker hela vägen, säger Fredrik “Frallan” Rosell, kock och juryordförande i tävlingen.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.