fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Apoteket i utökat samarbete

By on 11 December 2018

Apoteket satsar nu på ett stärkt samarbete med Doktor 24.
Samarbetet ska öka konkurrensen mellan apoteken på nätet.

För att möta vad Apoteket kallar ”de digitala konsumentkraven” kommer dess kunder att kunna kontakta nätläkaren Doktor 24 för rådgivning via mobil och dator, det vill säga rent konkret via appen ”Mitt Apotek” och Apoteket.se.
Nätdoktorns patienter ska också kunna göra kompletterande provtagning på apotek som erbjuder den tjänsten.

– Genom att samarbeta med olika digitala vårdgivare kan vi hjälpa människor att snabbare komma i behandling och förbättra följsamheten. Genom 395 apotek ökar vi också tillgängligheten och möjligheten till kompletterande egenvård med rådgivning, produkter och tjänster, säger Lars Skutholm, vice vd på Apoteket i ett pressmeddelande.

Kunderna ska också kunna förnya recept och tanken är att man – vilket är en nyhet – ska kunna förnya sitt recept på plats på Apoteket om receptet gått ut eller maximalt antaluttag överskridits.
– På så sätt ser vi till att kunden slipper ett ofrivilligt uppehåll i sin behandling och bidrar till en bättre följsamhet. Vi vet att nästan tio procent av kunder som ska hämta ut sina läkemedel inte kan göra det på grund av att receptet gått ut eller då det inte finns fler uttag kvar, säger Caroline Pettersson, chef för Sortiment på Apoteket.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.