fbpx
Vill du medverka i vår inlaga Grill & Kalla Drycker? Kontakta annons@butikstrender.se Sista materialdag 4 april.

Arla inviger nya osthuset idag

By on 24 maj 2018

Idag inviger Arla sitt nya mognadslager i Falköping.
Tillsammans med Falbygdens ost öppnar Arla lagret.
Det nya osthuset i Falköping är resultatet av en satsning på långsiktig konkurrenskraft, påpekar Arla.

Arla och Falbygdens ost skapar det nya mognads- och förädlingslagret för att ytterligare förstärka och förbättra utbudet av lagrad hårdost, dessertostar och specialostar.
Det nya osthuset ska förstärka den långsiktiga konkurrenskraften hos Falbygdesn ost och samtidigt skapa bättre förutsättningar för framtiden.

– Vi har i ett mycket bra samarbete med Falköpings kommun skapat oss utmärkta förutsättningar för fortsatt utveckling av lagring och förädling av Falbygdens svenska hårdostar här i Falköping vilket är jättekul, säger Eleonor Johansson på Falbygdens ost.

Falbygdens ost är en av Sveriges starkaste aktörer inom specialostar, och Falköping har en lång  tradition av tillverkning och förädling av ostar.
– Konkurrensen är hård och därför känns det extra kul och viktigt att kunna berätta om denna satsning som gör det möjligt för oss att vidareutveckla våra ostar och möta en allt ökande efterfrågan på riktigt bra premium ostar, säger Gry Andersson Nordström, varumärkesansvarig på Falbygdens ost.

Det nya mognadslagret invigs idag, torsdag 24 maj, och det är alltså i anslutning till Ostens dag som inträffar den 27 maj.
Ostens dag är ett initiativ sedan Falbygden ville uppmärksamma osten och har firats varje år sedan 2010.

– Ost är ett av världens äldsta livsmedel med en lång och anrik historia. Vi har funnits sedan år 1878, då Falbygdens var ett gårdsmejeri strax utanför Falköping där man började tillverka ost, påminner Gry Andersson Nordström.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.