fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Arla lägger ned allt i Boxholm

By on 15 October 2018

Arla har investerat i Östersund där man förra året startade produktionen av nya jämtländska hushållsosten och byggde ut kapaciteten.
Nu lägger man ned hela sin verksamhet i Boxholm och flyttar produktionen av ost därifrån till Östersund vilket man tror sig spara 14 miljoner kr per år på.

Nu flyttar man den produktion av ost man haft i Boxholm till Östersund och tror sig spara 14 miljoner kr per år på flytten.
Arla strukturerar om en del och har investerat i Götene, hos Falbygdens ost och i Kvibille och investerar ungefär 100 miljoner kr i ostproduktionen under 2018.

Nu lägger man ned all verksamhet i Boxholm och flyttar produktionen av Boxholmsost till Östersund.
Motivet är att man tror sig spara cirka 14 miljoner kr per år via flytten.

– Att behöva ta till så här drastiska åtgärder med en nedläggning, som drabbar både människor och en liten ort som Boxholm, är självklart mycket tråkigt. Det är viktigt att påpeka att vi i Boxholm har duktig och engagerad personal som producerar en god ost. Men Arla måste följa utvecklingen och anpassa vår verksamhet efter det som skapar mest värde för våra ägare, mjölkbönderna, är kommentaren från Arla Sveriges presschef Erik Bratthall.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.