fbpx
Vill du medverka i vår inlaga Grill & Kalla Drycker? Kontakta annons@butikstrender.se Sista materialdag 4 april.

Arla skapar innovationscentrum

By on 31 augusti 2018

Arla har en ambition.
Hela den fulla potentialen av mjölken ska tillvaratas, menar man.
Nu skapar man ett innovationscentrum för forskning kring mjölk och vassle.

Förra året öppnade Arla sitt Arla Innovation Centre i danska Skejby. Nu går man vidare.
Med en investering på 36,3 miljoner euro skapar man ett nytt centrum för forskning kring mjölk och vassle.

– Världens befolkning växer i antal och därmed ökar behovet av hälsosam och hållbar mat. Arla vill vara en del av lösningen, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh idag.
– Vi vet att mejeriprodukter kan spela en viktig roll för att säkra en hälsosam och balanserad kost för människor runt om på vår planet. Med detta innovationscenter så ska vi med forskning och teknisk utveckling använda den fulla potentialen av mjölken.

Arlas nya innovationscentrum ska invigas under 2021 och är en av styrelsen godkänd del i Arlas innovationsstrategi.
– Våra kunder letar hela tiden efter nya lösningar som passar till konsumenternas efterfrågan. Vårt fokus är att utforska alla delar av mjölken och vassle. Tillsammans med våra kunder så kommer vi kunna utveckla fler spännande produkter som möter deras behov när det gäller näring till barn, idrottare, patienter och konsumenter”, säger Henrik Andersen, ansvarig för Arla Foods Ingredients.

Bygget ska inledas under hösten 2019 och vara klart under 2021 då den 9 000 kvadratmeter stora anläggningen ska invigas.
Arla räknar i nuläget med att arbetet i anläggningen kommer att kräva nyanställningar av 90 personer.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.