Arlas Guldko koras för 18:e året

By on 11 December 2017
6165605-arla

Arlas Guldko är jämnårig med milleniet och blir alltså myndig 2018.
Nu har 30 semifinalister valts ut till det Arla kallar ”Matbranschens Oscar”.
Det rör sig om tio förskolor, tio skolor och tio seniorenheter.

3 maj 2018 är det dags att för 18:e gången kora Bästa matglädjeförskola, Bästa matglädjeskola och Bästa seniormatglädje.
Arlas tävling har som bekant fokus på den offentliga måltiden som ju står för en stor del av Sveriges och svenskarnas dagliga näringsintag.

-Varje år blir vi lika imponerande av de tävlande som har en enorm drivkraft och engagemang för att sprida matglädje bland sina gäster, säger Carina Tollbring som är projektledare för Arla Guldko.
– Många ser tävlingen som ett sätt att vidareutveckla sin verksamhet och därför är våra kompetenta jurygrupper så viktiga. Juryarbetet pågår under flera veckor då de bedömer både helheten och detaljerna hos de tävlande.

Precis som tidigare är några av Sveriges främsta kockar med i juryarbetet. Det handlar nu om Marie Skogström i förskolejuryn, Paul Svensson i den jury som ska bedöma skolköken och Christian Hellberg i juryn som arbetar med seniorboendena.

Tio semifinalister finns alltså nu utvalda i respektive kategori, välspridda över landet från Burträsk ned till Svalöv, och i slutet av januari kommer respektive jury att utse tre finalister i sin kategori.
3 maj 2018 koras så vinnarna vid en stor gala i Stockholm där alla finalister finns med under dagen.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.