Axfood öppnar nytt i Uppsala

By on 4 April 2017
8310827--

Text: Torbjörn Karlgren

500, 1 000 och 6 är siffrorna är Axfood snabbgross öppnar nytt i Uppsala.
500 kvadratmeter större, 1 000 fler artiklar i sortimentet.
”6”? Ja, 6 april öppnar man.

Det blir enligt Axfood en modern cash & carry-butik som riktar sig till restaurang, café, fast food och företag i Uppsala-regionen.
– Uppsala är en stad i en region med stor tillväxt där det händer mycket spännande på restaurangsidan. Vi vill genom ett brett utbud, personlig service och hög tillgänglighet erbjuda en ny supermodern butik som betyder att restauranger, caféer och snabbmatställen i stan kan utveckla sina egna verksamheter på bästa möjliga sätt, säger butikschefen Selda Cicek.
Axfood ohar tagit över Ö&B:s tidigare lokaler i stadsdelen Boländerna och byggt om den med hållbarhet och miljö i fokus.
– Vi driver kyl och frys genom miljövänlig kylteknik med CO2, vi återvinner all värme från kylteknikrummet och vi använder enbart ledbelysning i butiken, säger Irene Waldemarson, vd för Axfood snabbgross i ett pressmeddelande.
Axfood räknar med att den nya tekniken ska minska energiförbrukningen med 25 procent jämfört med den förra butiken och planerar på sikt även solpaneler på butikstaket.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.