fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Benella regnbåge nu i butik

By on 23 May 2019

Norsk lax har vi ätit länge.
Nu kommer en finsk kusin.
Det nordiska samarbetet breder ut sig på tallriken.

Den finska Benella regnbåge är en mindre kusin till laxen och en odlad fisk som tidigare enbart funnits tillgängliga på restauranger i Sverige.
Nu blir fisken även tillgänglig i svenska butiker.

Enligt Raisioaqua som står bakom initiativet är fisken ”både nyttig, god och miljömässigt hållbar”. Fram tills nu har den sålts på restauranger som T8NG och Ichi liksom Volt och Sushi Sho.

Nu ska den alltså bli tillgänglig i butiker i dagligvaruhandeln och det sker med start i Stockholms-regionen.
– Benella regnbåge är framför allt en riktigt god fisk som kan användas till allt från sushi och tartar till stekning, ugnsbakning och fiskgrytor, säger Hasse Wetterhall på T8NG.
– Att den även är nyttig och gör gott för Östersjön ser vi som en självklarhet, säger Wetterhall.

– Benella regnbåge är även en bra källa till D-vitamin och kan ätas dagligen av alla, inklusive barn, gravida och ammande, påpekar företaget med ytterligare goda säljargument.

Benella regnbåge finns nu i butik i Stockholms-området. Där har den börjat säljas hos Ica under maj månad. Förhoppningen och ambitionen är naturligtvis att bredda försäljningen av fisken geografiskt i Sverige så snart som möjligt.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.