fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

City Gross Rosengårds-tvist över

By on 7 December 2018

Trianon har dragit tillbaka alla sina krav mot City Gross.
Därmed är tvisten mellan företagen kring butiken i Rosengård i Malmö över.

Det är en lång och i hög grad offentlig tvist som nu är över sedan hyresvärden Trianon dragit tillbaka sina krav mot City Gross kring butikslokalen i Rosengård.
Annars skulle tvisten denna vecka ha tagit ställning i tvisten mellan parterna.

Bakgrunden är att bolagen inte är överens om vilket företag som ska stå som hyresgäst i Rosengård sedan City Gross sommaren 2017 bestämde sig för att göra om butiken.
Man valde då att låta butiken drivas av Rosengård centrum storlivs AB men hyresvärden Trianon accepterade inte detta.

Istället inledes en serie av juridiska tvister mellan parterna vilket ledde fram till att Rosengård centrum storlivs AB ansåg sig  nödgad av säga upp hyreskontraktet och avveckla butiken.
Nu har Trianon dragit tillbaka sin stämningsansökan och accepterar Storlivs som hyresgäst men City Gross kommer att begära att tingsrätten avgör målet mot Trianon.

–   Det är stötande att Trianon, så snart Storlivs tvingats lämna besked till personalen att butiken kommer att avvecklas, väljer att återkalla sin talan mot City Gross. Trianon medger således att vi har haft rätt hela tiden samtidigt som Trianon visar vad de egentligen har haft för agenda – nämligen att bli av med oss som hyresgäster för att få in en helt annan aktör, säger Robert Olsson, Chef för HR, information och säkerhet hos Bergendahls Food AB.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.