City Gross stänger i Hyllinge

Det började i Hyllinge 1993.
Nu sluts cirkeln.
Bergendahls food lägger ned City Gross i Hyllinge och satsar på Hyllinge cash istället.

Bergendahls food meddelade i en pressrelease torsdag att man stänger City Grosss i Hyllinge ”på grund av att en stor del av konsumenterna av olika anledningar valt att lämna handelscentret”.
Istället kommer man att satsa på Hyllinge cash.
– Framöver lägger vi allt vårt fokus på att Hyllinge cash ska bli Sydsveriges och Skånes billigaste stormarknad, säger Daniel Forss, affärsområdeschef för City Gross inom Bergendahls food.

– Man kan säga att det blir lite “back to basic” eftersom det var just med ett sådant här mer avskalat butikskoncept som vi startade i Hyllinge 1993. Vi har identifierat en position inom just detta segment inom svensk dagligvaruhandel och faller denna investering väl ut kommer vi att satsa vidare på fler orter än Hyllinge, avslutar Daniel Forss.

Under några år i slutet av 90-talet och under början av 2000-talet var City Gross i Hyllinge Sveriges största livsmedelsbutik.
Men kundtillströmningen i nutid har minskat och fastighetsägaren ska förändra köpcentret till att bli en outletmarknad, få lågprisprofil och bli en destination för retail.

Ett 50-tal fast anställda berörs av nedläggningen 31 oktober. Deras framtid är oviss men Bergendahls säger att man kommer att ”se på interna lösningar” samt inlett ett samarbete med ett bemanningsföretag.