fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

City Gross stuvar om i e-kassarna

By on 19 June 2019

Matkassarna centralt.
Lösplocket lokalt.
Så ser upplägget i e-handeln ut för City Gross från och med i höst.

City Gross vill skapa en mer effektiv, hållbar och lokal e-handel.
Därför kommer man i höst att organisera om e-handeln.

– Framöver kommer våra lösplocksvaror i online-butiken att plockas i den lokala butiken, vilket medför ett bredare sortiment, fler lokala varor, flexiblare utlämningstider, mindre miljöpåverkan och ett minskat matsvinn, säger City Gross marknads- och e-handelschef Henrik Weiden (bilden).

City Gross räknar med att förändringen ska öka den lokala förankringen i butiken då personal på orten kommer att plocka och packa sina kunders varor innan de hämtas eller körs hem.
– Vi tror på det lokala engagemanget i butiken. Det är där vår personal möter våra kunder även i andra situationer och på sätt kommer det att bli mycket enklare att hantera e-handelsrelaterade frågor, som exempelvis reklamationer och ersättningsvaror om någon vara skulle vara tillfälligt slut, säger Henrik Weiden.

Företagets matkassar berörs inte av det nya arbetssättet. De kommer även i fortsättningen att administreras och packas i de två terminalerna i Staffanstorp respektive Tumba.
Att lösplocket flyttas ut till butik betyder att 33 anställda vid de två terminalerna blir av med sina jobb.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.