Coop öppnar i Hagastaden

”En matbutik utöver det vanliga”.
Betyget kommer från Coop – och omdömet gäller den matbutik man nästa höst ska öppna i Einar Mattssons fastighet Nova Park i framväxande Hagastaden i Stockholm.

En helt nybyggt lokal med rejäl takhöjd och generösa ljusinsläpp är vad Coop flaggar för och likaså ett brett sortiment av färskvaror och mat att äta endera i butiken eller också på språng.
– I butiken kommer vi ha stort fokus på färskvaror och matglädje. Det blir också en butik där vi vill vara först ut med många av de nyheter vi nu planerar inom Coop, säger Linus Gusfors, distriktschef i Stockholm för Coop Butiker & Stormarknader.

Den nya butiken får en yta på 2400 kvadratmeter och kommer att bli en del av Analysen/Nova Park i som uppförs av Einar Mattsson i den nya stadsdelen Hagastaden. Förutom Coop-butiken kommer kvarteret att innehålla cirka 125 hyresrätter, 130 bostadsrätter och ytterligare tre mindre lokaler.

– Etableringen i Nova Park ger Coop en strategisk placering mitt i Hagastaden, en stadsdel som blir både bostads- och kontorstätt, säger Sara Engström, uthyrningsansvarig hos Einar Mattsson.
Hagastaden kommer totalt att få 6 000 nya bostäder, en av de största parksatsningarna någonsin med Norra Stationsparken, samt 50 000 nya arbetsplatser. Coops nya butik förväntas öppna under hösten 2019.