fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Coop säljer i Karlstad

By on 14 September 2018

Orrholmen i Karlstad ska få 1 000 nya lägenheter de närmaste åren.
Nu säljer Coop Värmland den attraktiva mark som gör projektet möjligt.

Karlstad expanderar och det stora projektet nu är att skapa nytt på Orrholmen.
Där ska 1 000 nya lägenheter skapas med start under 2019.

Samrådet för detaljplanen är avslutat och kommunen ska nu arbeta vidare med planarbetet som ska kunna klubbas första halvåret 2019.
Det innebär också att Coop Värmlands del i det hela aktiveras. Coop äger nämligen stor del av marken där det i ett tidigare skede funnits kooperativ livsmedelsindustri.

Coop Värmlands gamla lokaler ska rivas under hösten och då sker även försäljningen av marken enligt plan.
– Vi är medvetna om att läget på Orrholmen är värdefullt och har en stor potential för att skapa en helt ny och intressant stadsdel i Karlstad, säger Coop Värmlands vd Tomas Sjölander i ett pressmeddelande.

– För oss innebär det tillgång till ett mycket attraktivt butiksläge samtidigt som vi frigör kapital för att fortsätta att utveckla och förnya våra butiker runt om i Värmland.
Förhoppningen hos Coop Värmland är att kunna börja bygga ny butik och huvudkontor på området under nästa år, ett nytt område som ska innehålla förskolor, bostäder, kontor och affärer.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.