fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Dags för kladdkakans dag

By on 6 November 2018

Den godaste gör man själv.
Och det ska vara grädde till den.
Det handlar om kladdkakan. I morgon är det kladdkakans dag.

7 november firas(?) kladdkakans dag och inför den har Coops matometer ställt frågor kring detta bakverk till 1 125 personer mellan 16 och 75 år.
Uppenbarligen är det en grupp med hyggligt självförtroende alternativt väl utvecklad artighet som svarat på frågorna.

26 procent svarar nämligen att de själva gör den godaste kladdkakan.
16 procent är belevade nog att påstå att deras partner gör det och elva procent korar en kompis till bäste kladdkakebakare.
Sveriges handlare kan i någon mån sträcka på sig eftersom var tionde i undersökningen säger att det är deras dagligvarubutik som gör godaste kladdkakan…

Dock finns här – som så ofta i opinionsundersökningar – könsskillnader.
Medan 29 procent av männen anser att deras partner gör den godaste kladdkakan är det endast tre procent av kvinnorna som hyllar sin partner på samma sätt.

Om oenigheten är utbredd när det gäller vem som bakar godast kladdkaka är dock enigheten stor om vad man ska ha till kakan.
51 procent kräver grädde, 22 procent glass och elva procent bär som tillbehör medan fem procent utmärker sig som hardcore-diggare och äter kladdkakan utan någonting till den.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.