fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

De lanserar faktura i butik

By on 12 June 2018

Ett nytt vapen mot näthandeln?
Kanske.
Var sjätte kund säger att de skulle handla oftare i butik om de kunde handla mot faktura.

E-handeln omsatte 67 miljarder kr i Sverige under 2017, vilket är 16 procent mer än året innan.
Hela tillväxten i handeln sker idag på nätet och diskussionen är omfattande kring vad de fysiska butikerna kan göra för att behålla kunderna.

Tidigare har undersökningar visat att många efterfrågar möjligheten att handla i butik mot faktura.
I en undersökning sade var sjätte svarande, 17 procent, att de skulle handla oftare i fysisk butik om de kunde göra det mot faktura.

Nu lanserar Verifone och Fakturagram tillsammans ett avtal för fakturabetalning.
Den nya betalningslösningen ska introduceras i butik under hösten 2018.

– Resultaten tyder på att fakturaköp är ett skäl till att många väljer att handla på nätet istället för i fysisk butik, säger Morgan Sellén som är vd för Verifone i Sverige.
– Om handlarna kan erbjuda ett enkelt och billigt sätt för sina kunder att betala mot faktura i fysisk butik, kan de återta en del av kundströmmarna och öka merförsäljningen, tror han.

Parterna menar att det hittills varit för tidskrävande och komplicerat att göra ett fakturaköp eller en delbetalning i butik men att den nya tekniska lösning man nu tillhandahåller löser det och gör att processen går att genomföra på 15-20 sekunder.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.