fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Ecoliving söker nytt kapital

By on 4 July 2018

Foodtechbolaget Ecoliving lanserar idag en kampanj för att ta in nytt kapital via Funded by me.
Ecoliving.se satsar på foodtech och har tagit fram egna proteinprodukter som alternativ till kött.
Bland investerarna finns Moderaternas tidigare partisekreterare Per Schlingmann.

För två år sedan beslutade Ronald och Alicja Domelid som står bakom Ecoliving att producera egna produkter och satsa på e-handel.
Sedan dess har man satsat på växtbaserat protein och för att utveckla de satsningarna vill man nu dra in fräscht kapital.

Idag i Almedalen lanserar man satsningen mot nytt kapital.
Ecoliving påpekar i lanseringen att man är utvalt bland de 50 nordiska framtidsbolagen i Serendipity Challenge.

— Första skörden var väldigt lyckosam och vi har labbtestat och kvalitetssäkrat vår quinoa och erhållit väldigt fina värden med 15,8 procent växtbaserat protein, säger Alija Domelid om den egna växtproduktionen.
– Det ger stora möjligheter att på allvar kunna ta fram ett veganskt alternativ till kött. Vi har precis tagit fram vår första prototyp av vår veganska burgare gjord av nordisk ekologisk quinoa och hoppas kunna starta en produktion under våren 2019.

Bland investerarna finnas alltså tidigare (M)-profilen Per Schlingmann som hänvisar till sitt intresse för utvecklingen på sikt.
— Jag ägnar mig mycket åt framtidsfrågor, och det är tydligt att det just nu sker en ansvarsförskjutning, från det gemensamma till det individuella. Nu är det den enskilda individen som har ansvar för sin hälsa, så den här marknaden kommer att växa, säger Schlingmann.

I samband med kampanjen lanserar företaget en ny typ av ekologiskt protein.
Det handlar om ett protein berikat med ekologiskt rabarberfiber och vitaminer från naturliga superfoods, enligt dagens pressrelease.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.