Ekologiskt kan öka lönsamheten

By on 16 May 2018
sdffhdsdfsg

Valår och då känner Ekologiska framtidsdagen politikerna på pulsen.
Den ekologiska marknaden växer men vad vill politikerna?
På Münchenbryggeriet får de ge svaret 17 maj.

Årets ekologiska framtidsdag är satt med fokus på mat och hållbar utveckling.
Det handlar om hela spektrat från globala perspektiv och nationella satsningar till lokala praktiska lösningar.

Under dagen i Münchenbryggeriet kommer det att handla om hur ekologisk produktion kan bidra till FN:s hållbarhetsmål och om hur ekologisk produktion kan öka lönsamheten i svenska lantbruk.
Det blir en hearing om bland annat Sverige som ekoland med alla åtta riksdagspartier medverkande.

– Under Ekologiska Framtidsdagen kommer vi belysa hur den ekologiska produktionen bidrar till FNs globala mål, till lönsamhet i svenska lantbruk och till hållbar livsmedelsproduktion regionalt. Det är något jag särskilt hoppas att våra riksdagspolitiker tar med sig hem från dagen, säger Charlotte Bladh André, vd för Organic Sweden.

– Att få till hållbarhet genom hela livsmedelskedjan och ett kontinuerligt inflöde av nya, hållbara produkter kräver helhetstänk och samverkan mellan många aktörer inom livsmedelsnäringen. Det kommer Ekologiska framtidsdagen ge flera exempel på, säger Sara Jervfors som är projektchef för MatLust och kostchef i Södertälje kommun.

Ekologiska Framtidsdagen är ett samarbete mellan branschorganisationen Organic Sweden och EU-projektet MatLust som båda arbetar för ökad lönsamhet för den hållbara livsmedelsnäringen.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.