fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

EM Home uppköpt av Electra

By on 29 October 2018

EM Home blir uppköpt.
Electra-gruppen köper varumärket och ger sig därmed in i en ny bransch.
Avtalet skrev under torsdagen.

Det är varumärket EM Home, huvudkontoret och avtalen med de 32 butikerna som alla är handlardrivna som Electra-gruppen nu köper.

Avtalet blev offentligt under torsdagen och innebär Electra-gruppens debut inom möbler och heminredning.
För den debuten får man betala 3,5 miljoner kr vilket i slutänden kan bli ytterligare 12 miljoner kr, detta dussin miljoner kopplade till vinstmål.

– Electra har lång erfarenhet och hög kompetens inom logistik- och kedjehantering. Den infrastruktur vi har i form av lager, logistik, central kedjehantering, IT, webbshop och butiksdatasystem är tjänster som kommer att komma EM Home till nytta. Vi är och ser att vi kommer att kunna uppnå betydande skalfördelar när EM Home börjar använda alla de tjänster Electra redan idag erbjuder, säger Anneli Sjöstedt, vd för Electra i en kommentar till köpet.

Electra har tidigare sagt sig ha strategin att öka tillväxten genom att etablera sig i nya branscher.
Köpet av EM Home kräver att 90 procent av de nuvarande aktieägarna går med på affären men redan nu har ägarna till 60 procent av aktierna sagt ja och amen.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.