fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

”Fantastiskt tryck och engagemang”

By on 24 May 2018

Nu är Sweden Food Arena invigd.
– Det är fantastiskt att se vilket tryck och engagemang som finns, sade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) när han talade här.

Livsmedelsindustrin är Sveriges fjärde största industrigren, konstaterade ministern när han talade på Sweden Food Arena torsdag efter lunch.
– Tyvärr har vi länge försakat den och haft en helt felaktig syn på industrins betydelse, sade Sven-Erik Bucht.

Istället ska vi prioritera sektorn och ta vara på de innovationer och förutsättningar vi har, sade Bucht.
– Det här är en tillväxtsektor som är oerhört viktig för sysselsättning och välfärd och som också kan bidra till en hållbar omställning.

Även oppositionen, i form av Centerpartiets Kristina Yngwe fanns på plats och lovordade svensk mat.
– Vi har väldigt stora värden i miljöhänsyn, produktion och annat men vi har också unika värden i syror i marken i Skåne som skapar vin man inte kan producera någon annanstans, midnattssolen som ger grödorna där en specifik smak och allt är sådant vi ska ta vara på.

Under eftermiddagen diskuterades en rad aspekter på hur samverkan kan lyfta mat, forskning och innovation men också ett par mer privat politiska åsikter om mat.
– Jag fick frågan för ett tag sedan om vad som skulle vara centerns svenska nationalrätt och då ska jag tacos för då kan man plocka lite vad man vill, sade Kristina Yngwe.

Landsbygdsministern kontrade med svensk husmanskost.
– Vi fick ärtsoppa och pannkaka på regeringslunchen idag och det var gott men jag säger svensk husmanskost över huvud taget som favoritmat, sade Sven-Erik Bucht.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.