Färskt kött hos McDonald´s

By on 12 March 2018
4401285-view-of-men-in-clowns-costume-with-mc-donalds-billboard

Efter 45 år tar McDonald´s steget i USA.
Sedan 1973 har man gjort Quarter Pounder-burgare på frysta biffar.
Nu tänker man om och satsar på färskt kött.

Det är alltså dags för McDonald´s att fräscha upp klassiska Quarter Pounder-burgaren.
Man har ända sedan 1973 gjort den på frysta biffar i ett koncept på temat att kunna servera en måltid på några minuter.

Nu ska man från och med maj byta ut det processade köttet i McDonald´s restauranger i USA mot färskt sådant, rapporterar Wall Street Journal, vilket till exempel innebär att de tusentals franchisetagarna behöver köpa nya kylar.

McDonald´s initiativ kommer sedan ”lyxigare” hamburgerkedjor som Shake Schack och Smashburger plockat marknadsandelar från McDonald´s.
Vi har sett samma typ av kedjor och enskilda hamburgerrestauranger etablera sig framgångsrikt i Sverige.

– Till syvende och sist är McDonald´s en burgarkedja och det finns inget viktigare för oss än att förbättra kvalitén på vår mat, säger företagets USA-chef Chris Kempczinski till Wall Street Journal.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.