Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Findus i initiativ för återvinning

Findus har anslutit sig till Plastinitiativet.
Målet är att alla plastförpackningar ska vara helt återvinningsbara till 2022.
– Valet att gå med i Plastinitiativet var en självklarhet för oss, säger Findus Maria Svantemark.

Nomad Foods-ägda Findus ansluter sig alltså till Plastinitiativet som vill se till att alla plastförpackningar är återvinningsbara år 2022.
– Valet att gå med i Plastinitiativet var en självklarhet för oss., förklarar Maria Svantemark som är nordisk hållbarhetschef hos Findus.
– Samtidigt som förpackningar har en viktig roll i att skydda och förlänga hållbarhet hos mat och råvaror, påverkar de också miljön. Problematiken med plastförpackningar måste och kan tacklas mer effektivt och i större omfattning tillsammans med andra ledande aktörer i livsmedelsbranschen.

Findus arbetar redan med att öka andelen återvinningsbara förpackningar. Idag är 70 procent av moderkoncernen Nomad Foods samtliga förpackningar återvinningsbara.
År 2022 ska den siffran vara 100 procent.

Bland annat kommer Findus byta material i de förpackningar som används till företagets sortiment från bageriet i Loftahammar.
– Genom att säkerställa återvinningsbart material i våra förpackningar kan vi bidra till cirkulära flöden. Men vi vet att det krävs en bredare ansats än så. Vi tittar därför närmare på vad nästa steg i arbetet för att minska miljöpåverkan från våra förpackningar kan vara, säger Maria Svantemark.

SENASTE NYHETERNA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch