fbpx
Senaste
Minusresultat för IntersportZoégas b(r)ygger för framtidenCoop ställer om i DegerforsCity Gross stöttar böndernaGurkskörden är igång i SkåneSuccé för GW bland kändisvinernaFler vill låna i sommarFler handlare vill hjälpa bönderFler ska lära sig brygga ölAllt fler har koll på ”bäst före”Skadegörelse mot Ica-butikVarubrist efter bra försäljningLax och tonfisk i handelskrigStarbucks slopar plastsugrören680 000 laxar på rymmenBra junimånad för IcaIca-butik stöttar böndernaStor strid inom svensk ostnäringSkånsk matsatsning i konkursLidl öppnar i Solna centrumBrothers och Polarn o Pyret uppåtGlobal e-handel hotar jobbenHemkört i hela landet föreslåsCoop återkallar havredryckHär är fotbollsmat(ch)en hos IcaEniga om tillträdesförbudMatlust klimatsmartast i AlmedalenCoop nyöppnar i SvanskogMer vildsvinskött till folketSlutar sälja engångsartiklar i plastTvingades utlösa överfallslarmetDe är nya kvinnliga nätverketSexleksaker Ekos nya satsningOnly siktar på 50 svenska butikerEcoliving söker nytt kapitalLugnare och bättre med frukostNya drycker = ny(ttig)a drycker”Svenska bär toppen för tarmen”All sommarrea i samma portalBra för Norge – dyrare i SverigeKlarna diskriminerade 100-åringFärre besökare – ökad försäljningTre av tio väljer vegetarisktCoop stänger i SträngnäsVarnar för julhandeln redan nuPraon är tillbaka – många till handelnHögtryck för skånska gårdsbutikerEko öppnar i Örebro och SundsvallE-handel kräver nya matpackHallandsbonde ny vice hos ArlaGladare av nyttig matKarma och Matsmart cirkulära topparUng Hemköp-handlare prisadBondens skafferi öppnar idagVar femte utsatt för hotVinstlyft för Kappahl – som vänt?69 hållbara förslag från AxfoodHur påverkas vi av proteinhetsen?Lägre dioxinhalt i ekoägg nuNormal når målet 30 butiker i årHög konsumtion oroar mestTvå nya chefer hos NettoIca kritiseras för ölreklam”Ska finnas hos alla med delikatessdisk”Fem e-handelsfakta som är myter…Varnar för tuff sommarDärför lämnar Louise König CoopIca lyfte HBTQ i tv-reklamSå ska matsvinnet halverasSå e-handlar du smartareÖppnar Stora Coop i SpångaSkapar 12 000 sommarjobbElgiganten rekordökade vinstenBra och mindre bra kring matsvinnLilla Coop i lilla SunnemoFirar midsommar alkoholfrittSatsar på Kravmärkt charkråvaraNu ska vi lukta…grill!Tar över Pressbyrån och 7-ElevenLjungberg ny vd för digitalhandelnTill midsommar vill vi äta svensktAxfood och Lidl knaprar på CoopSverige fyra i vegotrendenHandlarna mer optimistiska i juniMiljön viktigare än snabb leverans

Finska vegosuccén till Sverige

By on 31 August 2017
PulledOats_NyOnpack2-1

Enkelt, gott och nyttigt – samt en succé i Finland.
Nu ska Gold & Green Pulled Oats erövra Sverige.
Att produkten innehåller mer protein än kyckling är ett av säljargumenten.

Veganskt ligger i tiden.
Vegoalternativ fyller hyllorna.
Allt fler kallar sig flexitarianer och ökar andelen icke-köttbaserad mat.
Nu kommer Gold & Greens Pulled Oats, en ny vegansk proteinprodukt gjorde på nordisk havre och baljväxter och med högre proteinhalt än till exempel kyckling.

Maija Itkonen är den finska innovatören bakom produkten och Reeta Kivelä, doktor i livsmedelskunskap i Helsingfors, hennes sidekick, vän och partner i arbetet med att skapa den finska innovationen.

Pulled Oats marknadsförs nu i Sverige, för övrigt efter att ha korats till Årets livsmedel i Finland tidigare i år. Med start vecka 37 kommer 240 gramsförpackningarna att distribueras genom Axfood, Coop och Ica.
Tre smaker – nude, tomat och ingefära – och där en förpackning är basen i en måltid för 2-3 vuxna eller två vuxna och två barn.

Idag, 31 augusti, lanserades varorna inför starten på den svenska marknaden vid en träff på Paradiset på Regeringsgatan i Stockholm.

– Vi ville kunna ge våra barn ett fullvärdigt, vegetariskt protein gjort på lokala råvaror och utan tillsatser. Det var så idén om havreprotein föddes, sade Maija Itkonen.
Även parhästen Reetta Kivelä förklarade sig mycket nöjd.
– Det här är min tveklöst största framgång som forskare, sade hon.
– Pulled Oats har högre proteinhalt än kyckling, lägre miljöpåverkan än exempelvis tofu och det har dessutom blivit uppskattat för sin goda smak och textur.

Vid lanseringen på Paradiset dess vd Johannes Cullberg. Paradiset är en av Sveriges första återförsäljare av Pulled Oats.
– Jag gillar Pulled Oats för att det är ett gott och proteinrikt sojafritt alternativ för alla oss som vill minska eller ta bort köttet i vår mat, sammanfattade han.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.