Finska vegosuccén till Sverige

By on 31 augusti 2017
PulledOats_NyOnpack2-1

Enkelt, gott och nyttigt – samt en succé i Finland.
Nu ska Gold & Green Pulled Oats erövra Sverige.
Att produkten innehåller mer protein än kyckling är ett av säljargumenten.

Veganskt ligger i tiden.
Vegoalternativ fyller hyllorna.
Allt fler kallar sig flexitarianer och ökar andelen icke-köttbaserad mat.
Nu kommer Gold & Greens Pulled Oats, en ny vegansk proteinprodukt gjorde på nordisk havre och baljväxter och med högre proteinhalt än till exempel kyckling.

Maija Itkonen är den finska innovatören bakom produkten och Reeta Kivelä, doktor i livsmedelskunskap i Helsingfors, hennes sidekick, vän och partner i arbetet med att skapa den finska innovationen.

Pulled Oats marknadsförs nu i Sverige, för övrigt efter att ha korats till Årets livsmedel i Finland tidigare i år. Med start vecka 37 kommer 240 gramsförpackningarna att distribueras genom Axfood, Coop och Ica.
Tre smaker – nude, tomat och ingefära – och där en förpackning är basen i en måltid för 2-3 vuxna eller två vuxna och två barn.

Idag, 31 augusti, lanserades varorna inför starten på den svenska marknaden vid en träff på Paradiset på Regeringsgatan i Stockholm.

– Vi ville kunna ge våra barn ett fullvärdigt, vegetariskt protein gjort på lokala råvaror och utan tillsatser. Det var så idén om havreprotein föddes, sade Maija Itkonen.
Även parhästen Reetta Kivelä förklarade sig mycket nöjd.
– Det här är min tveklöst största framgång som forskare, sade hon.
– Pulled Oats har högre proteinhalt än kyckling, lägre miljöpåverkan än exempelvis tofu och det har dessutom blivit uppskattat för sin goda smak och textur.

Vid lanseringen på Paradiset dess vd Johannes Cullberg. Paradiset är en av Sveriges första återförsäljare av Pulled Oats.
– Jag gillar Pulled Oats för att det är ett gott och proteinrikt sojafritt alternativ för alla oss som vill minska eller ta bort köttet i vår mat, sammanfattade han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *