fbpx
GLAD PÅSK! Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Första Ica Maxi med ”Bra miljöval”

By on 6 February 2019
Ica Maxi Haninge

Ica Maxi Haninge blir den första Ica Maxi-butiken i Sverige som märks med Naturskyddsföreningens ”Bra miljöval”.
– Vi är väldigt glada över att Ica Maxi i Haninge valt att miljömärka sin butik med vår miljömärkning, säger Naturskyddsföreningens generalsekreterare Karin Lexén.

Ica Maxi Haninge blir alltså först i Sverige bland Ica Maxi-butikerna att få Naturskyddsföreningens miljömärkning ”Bra miljöval”.
Miljömärkningen innebär bland annat att det finns ett stort utbud miljömärkta och ekologiska varor i butiken och att ägare och personal deltar i ett aktivt miljöarbete kring minskat matsvinn, återvunnet avfall och effektiviserad energianvändning med mera.

– Vi är väldigt glada att Ica Maxi i Haninge har valt att miljömärka sin butik med vår miljömärkning Bra Miljöval. Det betyder att butiken har ett aktivt miljöarbete, som vi inom Naturskyddsföreningen tycker att alla butiker borde ha, säger Naturskyddsföreningens generalsekreterare Karin Lexén.
–  Vi hoppas förstås att det ska inspirera flera ICA-handlare att göra samma sak som ICA Maxi Haninge, och också sätta igång arbetet för att miljömärka sina butiker.

 

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.