Fotbolls-VM i Värmland – Coop sponsrar

By on 2 January 2018
detokandalandslaget

Fotbolls-VM i Ryssland?
Jovisst.
Men ett annat fotbolls-VM spelas i Värmland i augusti och nu går Coop Värmland in som sponsor av turneringen.

INAS fotbolls-VM 2018 kommer att utspela sig i Sverige med Värmland som bas och tidpunkten för turneringen är 5-18 augusti.
Det handlar om herrarnas fotbolls-VM för killar med intellektuell funktionsvariation.

Det svenska laget kallas ”Det okända landslaget” – trots en inte helt okänd sponsor som Zlatan Ibrahimovic – men blir nu kanske mer känt i alla fall i de fyra värmländska kommunerna Arvika, Forshaga, Kil och Karlstad där VM-matchen kommer att spelas.

De fyra kommunerna liksom Region Värmland är samarbetspartner till turneringen och nu är det klart att Coop Värmland går in som en stor sponsor.
Tolv länder gör upp om VM-titeln och Sverige har konkurrens av Japan, Frankrike, Saudiarabien, Tyskland, Sydkorea, Ryssland, Polen, Argentina, Brasilien, Turkiet och Sydafrika.

– Vi vill att varje deltagare i fotbolls-VM samt besökare på plats ska känna sig väl omhändertagna och att de kommer att få se vårt Värmland från sin bästa sida, säger Andreas Slätt från arrangörerna som är glada att ha Coop Värmland med sig.

Den glädjen delar man med Coop Värmland.
– När vi fick information om att fotbolls-VM för deltagare med funktionsvariation skulle gå av stapeln i Värmland kände vi att den här resan vill vi vara med på, säger Coop Värmlands vd Tomas Sjölander. 
– Detta är en stor händelse inom parasportgrenen som handlar både om mångfald, inkludering och inte minst en spännande sportupplevelse.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.