fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Hallandsbonde ny vice hos Arla

By on 29 June 2018

En mjölkbonde från Tvååker i Halland är Arla Foods nye vice ordförande.
Heléne Gunnarson tillträder posten 2 juli.
– Jag är hedrad, säger hon om det nya uppdraget.

Det sker flera förändringar inom livsmedelsgiganten Arla Foods där Åke Hantoft 2 juli avgår efter sju år som styrelsens ordförande.
Sedan tidigare är det klart att han efterträds av Jan Toft Nørgaard.

Nu står det klart att Heléne Gunnarson blir ny vice ordförande för arla Foods.
Hon kommer från Tvååker i Halland, är 49 år och bor på Snickerns gård där hon tillsammans med maken Sven och parets två barn driver lantbruket med 200 kor.

– Jag är hedrad över att bli vice ordförande i Arla. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att stärka vår position, till nytta för alla 11 200 Arlabönder i sju länder, säger Heléne Gunnarson.

Jan Toft Nørgaard ser fram emot det nya samarbetet och konstaterar att han och Gunnarson har en lång period av samarbete bakom sig.
– Heléne Gunnarson och jag har arbetat tillsammans i styrelsen i tio år, och jag vet att vi kommer att komplettera varandra bra och bli ett starkt team, säger Nørgaard.
– Vi kommer att fortsätta arbetet för att skapa tillväxt och ett starkt kooperativ för kommande generationer av mjölkbönder, tillsammans med de övriga styrelseledamöterna.

Heléne Gunnarson har varit mjölkproducent sedan 1997 och förtroendevald sedan 2000. Hon har suttit i styrelsen sedan 2008 och är ordförande i svenska Area Council och den svenska ekokommittén.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.