Här blir matsvinn fin mat istället

By on 16 april 2018
ae511e43a4f596d7_800x800ar

2 maj är det dags.
Då öppnar krögaren Paul Svensson popup-krogen ReTaste.
Det handlar om att gör fine dining av mat från Coop och Willys som annars skulle ha kastats.

– Var maten kommer från eller vad det är struntar vi i. Vi ser bara till att rädda den, är krögaren och matprofilen Paul Svenssons motto i den nya satsningen.
Projektet gäller krogen ReTaste, som ska vara öppen från 2 maj till 31 oktober, och där man ska göra förstklassig mat av råvaror från Coop och Willys vilka annars skulle ha slängts.

Paul Svensson har som krögare drivit restaurangen på Fotografiska i Stockholm och under många år satsat på hållbar mat.
Med ReTaste har han nu det här engagemang vidare och det i samarbete inte bara med Willys och Coop utan även med Electrolux.

Coop och Willys kommer att fungera som ”värdar” för maten halva tiden var och ReTaste kommer att vara öppen två kvällar i veckan förutom under juli då krogen är stängd.
ReTaste kommer att var inhyst i designstudion Pjadads lokaler på Blekingegatan i Stockholm där 16 gäster får platser kring ett långbord men där man måste boka sina platser i förväg.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.