fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Här kommer Axfoods veganburgare

By on 13 September 2018

En växtbaserad, blödande burgare.
Veganburgaren som ska göra även köttälskare lyckliga.
I vart fall enligt Axfood som lanserar den nu.

Det handlar om vad man beskriver som ”en växtbaserad, blödande burgare som uppfyller köttälskarens alla krav på en riktigt bra burgare”.
Garant Juicy Vegan Burger, som nu säljs hos Willys, Hemköp, Mat.se, Tempo och i Axfood snabbgross,  är en vegansk burgare som vänder sig till köttätare.

– Den är vegansk men vänder sig i första hand till den som gillar kött och som vill minska sin köttkonsumtion för miljöns skull, förklarar Axfood i sin pressrelease.
Burgaren, en innovation från Urban Deli från början, började säljas där 15 juni man lanseras djupfryst i Axfoods butikskedjor från och med vecka 38.

– Detta är ett resultat av Urban Delis och Garants arbete med innovation med fokus på hållbarhet. Vi delar ambitionen om att bidra till hållbarhet genom produktutveckling, sade Johan Neuman, Axfoods chef för egna märkesvaror då.
– Nu tar vi nästa steg och ger fler möjlighet att testa burgaren, när den lyfts ut på en större marknad via våra butiker, konstaterade han.

Ett tiotal Willys-butiker började vid lanseringen sälja veganburgaren bland de frysta hamburgarna och övriga sålde den bland frysta vegetariska produkter.
Hos Hemköp lanserades den i både kött- och icke-kött-delarna då Hemköp med framgång provat konceptet ”Variera med vego” där man placerar vegetarisk mat bredvid produkternas köttalternativ.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.