Har sålt Ica-aktier för 1,7 miljarder

Industrivärden har sålt Ica-aktier för 1,7 miljarder kr.
Nu överväger man att sälja även resten.
– Industrivärden möjliggör en full avyttring av aktieinnehavet i Ica-gruppen, skriver man i ett pressmeddelande.

Det är nu offentligt, genom ett pressmeddelande måndag förmiddag, att Industrivärden sålt drygt 5,4 miljoner aktier i Ica-gruppen.
Köpare är Ica-handlarnas förbund som fått betala 316 kr per aktie, totalt cirka 1,7 miljarder kr.

Dagens industri avslöjade affären i fredags och aktien stängde efter det på 322:70 på Stockholms-börsen.
Innan affären ägde Industrivärden 10,25 procent av Ica-gruppen och den post man nu sålt motsvarar en fjärdedel av innehavet.

Industrivärden öppnar nu för att man kommer att sälja hela aktieinnehavet i Ica under nästa vår.
– Industrivärden möjliggör en full avyttring av aktieinnehavet i Ica-gruppen, dels genom försäljning av omkring en fjärdedel av aktieinnehavet till Ica-handlarnas förbund, dels genom förvärv av en säljoption från Ica-handlarnas förbund avseende det resterande innehavet, skriver Industrivärden idag.
– Genom transaktionerna möjliggörs en avyttring med en god avkastning om cirka 22 procent årligen under innehavstiden, konstaterar man.

– Vi har haft ett mycket gott samarbete med huvudägaren Ica-handlarnas Förbund, men det är vår ambition att lämna ägandet i Ica-gruppen, säger Industrivärdens vd Helena Stjernholm i en kommentar.
– Det är därför glädjande att vi kan realisera en fjärdedel av vårt aktieinnehav till Ica-handlarnas förbund och samtidigt möjliggöra en full avyttring i maj 2019.