fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Har sparat 17,5 miljoner kvitton

By on 20 May 2019

City Gross har under det första året sedan man införde digitala kvitton sparat 17,5 miljoner kassakvitton.
I volym motsvarar det 20 ton papper.

För ett år sedan införde City Gross digitala kvitton i samtliga sina butiker.
Sedan dess har man i stort halverat sin årsförbrukning av papper för kvitton.
17,5 miljoner färre kvitton motsvarar 20 ton papper eller, om man väljer ett annat mått, fem miljoner meter papper i kvittorullar.

City Gross kan nu konstatera att beslutet om digitala kvitton inte bara var i linje med företagets hållbarhetsarbete utan även fick ett gott gensvar.
– När vi väl hade bestämt oss och testkört i några månader i ett antal butiker var det en ganska enkel sak att införa det i samtliga enheter, säger Henrik Weiden, chef för marknad och e-handel på Bergendahls food som äger City Gross.

Principen på City Gross är numera att inget kvitto skrivs ut automatiskt. Kunden får själv välja om kvittot ska skrivas ut vid varje köp, antingen via en knapp på touch-skärmen när köpet är avslutat i självscanningen eller genom att svara “ja” i en manuell kassa när personalen frågar om de vill ha ett utskrivet kvitto.

– Genom de digitala kvittona får alla kunder också automatiskt ordning och reda på sina kvitton och det är lätt att hitta dem när de behövs, exempelvis vid en reklamation. Prio-kundernas kvitton sparas automatiskt i appen utan att kunderna behöver göra några val eller inställningar, förklarar Henrik Weiden.
– Vi har nästan uteslutande fått positiva kommentarer från kunder. Vissa har till och med tackat oss för initiativet, avslutar Weiden.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.