fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Hela Arlas vinst till ägarbönderna

By on 4 September 2018

Arlas styrelse lägger nu ett förslag om att hela vinsten för 2018 ska delas ut till ägarna, det vill säga – 11 200 mjölkbönder.
Orsaken är den positiva utvecklingen för Arla men även den tuffa situation många bönder hamnat i efter sommarens torka i Europa.

Arlas styrelse lägger nu ett förslag till organisationens högsta beslutande organ, representantskapet, om att betala ut hela nettovinsten för 2018 till ägarna, 11 200 mjölkbönder i sju länder.
– Som ett bondeägt företag är vi engagerade i böndernas situation och vi är medvetna om att sommarens torka i Europa är extraordinär, konstaterar Arlas styrelseordförande Jan Toft Nørgaard.

– Vi föreslår därför en extraordinär åtgärd. Styrelsen är nöjd med den positiva utvecklingen av företagets balansräkning, som gör det här förslaget möjligt, sammanfattar Nørgaard.
Förslaget kommer nu att diskuteras vid nästa representantskapsmöte. För bönderna kan det bli en utbetalning i mars 2019, enligt planen.

– Vår balansräkning har förbättrats avsevärt under de senaste fem åren. Styrkan i vår balansräkning gör detta extraordinära initiativ möjligt samtidigt som vi behåller våra investeringsplaner för Arlas fortsatta tillväxt, påpekar Arlas koncernchef Peder Tuborgh.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.