fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Ica, Apotek Hjärtat och Min doktor satsar

By on 13 September 2018

Ica och Apotek Hjärtat satsar nu på ett utökat samarbete med Min doktor.
Det handlar om Minutkliniken, ett koncept som finns i anslutning till flera Apotek Hjärtat och vars antal man nu snabbt ska expandera.

Ica och Apotek Hjärtat vill kombinera Min doktors verksamhet med Minutkliniken som idag finns i anslutning till flera av apoteken.
Tanken är att patienter ska kunna få hjälp både via nätet och via de mindre fysiska klinikerna som bemannas av sjuksköterskor.

Ica säger nu att Min doktor planerar en snabb expansion av antalet kliniker.
Primärt är tanke att de ska ligga i anslutning till Ica-butiker.

De minutkliniker som finns erbjuder sina kunder hjälp i enklare vårdärenden och med vaccinationer.
Nu blir Minutkliniken en del av Min doktor och Min doktor kommer framöver att ägas till 42 procent av Ica genom Apotek Hjärtat och till 58 procent av övriga ägare där EQT Ventures fund är en stor.

– Min doktor är en seriös och innovativ vårdgivare och vi ser fram emot att tillsammans utveckla framtidens primärvård. Bolaget kommer nu att investera i ett stort antal drop-in-kliniker primärt i anslutning till större Ica-butiker. Vårt mål är att göra det enklare för människor att få vård och på så vis vara med och förbättra folkhälsan, säger Anders Nyberg, vd på Apotek Hjärtat.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.