ICA fyller 100 år – firar genom att satsa 100 miljoner

By on 11 May 2017
3650594-smiling-students-listening-a-lecturer

Nu firar ICA 100 år och självklart ska det firas. Och det genom att donera 100 miljoner kronor till samhällsengagemang och utbildning.

På årsstämman togs beslutet. De 100 miljoner kronorna går till Center for Retailing vid Handelshögskolan i Stockholm medan den andra hälften doneras till ICA-stiftelsen.

–  Vår 100-årssatsning hoppas vi ska göra avtryck i hela svenska samhället under lång tid framöver. Den ska bidra till ökad kunskap och konkurrenskraft för såväl hela handeln som bransch som för våra medlemmar, säger Magnus Moberg, nyvald ordförande för ICA-handlarnas Förbund.

Hösten 2015 startades ICA-stiftelsen för att satsa på hälsa och integration. ICA vill förstärka deras egna samhällsengagemang genom olika projekt samtidigt som de även samarbetar med olika organisationer. Syftet med donationen till Handelshögskolan i Stockholm är att utveckla ICA-handlarnas förbunds engagemang för forskning och utbildning.

– ICA-handlarnas 100-årssatsning om 100 miljoner kronor är viktig för oss som företrädare för Sveriges ICA-handlare och som ansvarsfull och långsiktig majoritetsägare av ICA Gruppen, säger Fredrik Hägglund, vd för ICA-handlarnas Förbund.

Text: Helena Pedone

 

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.