fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Ica lanserar ny matapp

By on 18 April 2019

Matappen Innit lanseras nu på den svenska marknaden.
Det sker i samarbete med Ica och handlar om så kallad smart matlagning.
Receptmoduler skräddarsyr måltider utifrån personliga preferenser.

Det är ett pilotprojekt när Icas innovationshub Icax nu är med och lanserar matappen Innit.
Appen vill presentera matlagning genom receptmoduler som skräddarsyr måltider utifrån personliga preferenser och uppkopplade ugnar.
Där finns också integrerat filmer som visar hur man tar sig an olika moment i köket för att lyckas med matlagningen.

– Vi är bara i början av hur smarta kök kommer att utvecklas och se ut i framtiden. Ica är experter på mat och vi vill tidigt vara en del av denna utveckling för att identifiera hur vi kan vara relevanta för våra kunder när det gäller ny teknik och användarupplevelse, säger Ariella Rotstein hos Icax och sammanfattar;
– Vi vill göra det enkelt att laga bra mat och guida kunden hela vägen till att maten står på bordet.

Initialt är samarbetet med Innit ett pilotprojekt för att utvärdera användningsområden och hur appen kan utvecklas och integreras med Icas egna recept, röststyrning och e-handeln framöver.
Innit startades 2014 i USA och har cirka fyra miljoner användare. I slutet av förra året lanserades appen i Storbritannien och från mitten på april finns den tillgänglig på svenska marknaden.

– Sverige blir det andra landet i Europa som vi valt att lansera i. Vi ser det som en mycket spännande marknad, säger Corinne Avelines, ansvarig för Innit i Europa.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.