fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Ica lyfte HBTQ i tv-reklam

By on 25 June 2018

I halvtid mellan Sverige och Tyskland visade Ica reklamfilmen kring HBTQ-frågan.
Filmen visades bara då och i samarbete med Svenska fotbollförbundet.

Ica har varit involverat i Svenska fotbollförbundets satsning ”Alla är olika – olika är bra” sedan starten 2016.
Bakgrunden till kampanjen är att alla ska känna sig välkomna inom fotbollen oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön, sexuell läggning och funktionshinder.

Nu ville man tillsammans med fotbollförbundet lyfta HBTQ-frågan och gjorde det med en reklamfilm i halvtidspausen i matchen Sverige-Tyskland i VM.
– Under bästa sändningstid vid halvlek i matchen mellan Sverige – Tyskland hoppas vi skapa stor uppmärksamhet kring budskapet att alla ska känna sig trygga med att vara den man är, även i idrottssammanhang, säger Mats Liedholm som är marknadsdirektör för Ica Sverige.

Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand säger att man inom fotobllen är glad och stolt över att Ica valt att stötta detta arbete.
– Att Ica i sin film väljer att synliggöra ett viktigt ämne – HBTQ-frågan och rätten att få älska vem man vill – betyder väldigt mycket. Fotbollen ska vara öppen för alla, oavsett vem du är. Det är det initiativet Alla är olika, olika är bra handlar om, säger Sjöstrand.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.