Ica och Röda korset i julkampanj

Under hela julen pågår en kampanj där Ica stöttar Röda korset.
– Vårt mål är att bidra med fem miljoner kr, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson.
 

Årets insamlingskampanj till förmån för Röda korset pågår under hela julen.
Att främja delaktighet och integration i Sverige är de mål man satt upp för kampanjen.

Rent konkret handlar kampanjen om att 27 utvalda julprodukter i Icas Röda korset-sortiment har ett pris där en del av det går till Röda korsets arbete.
Hur mycket på aktuell vara som går till Röda korset anges och det är allt från 25 öre på de 1,7 miljoner av Icas saffranspåsar man räknar med att sälja till fem kronor på utvalda julblommor i kampanjen vilken pågår under veckorna 47-52.

– När julen står för dörren inleder Ica årets insamlingskampanj till förmån för Röda korset. Vårt mål är att bidra med fem miljoner kronor till Röda Korsets nationella verksamhet för att främja delaktighet och integration, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson.
– Vi hoppas också kunna skapa möjlighet till fler samarbeten mellan lokala Ica-handlare och Röda korsets lokala kretsar för initiativ och samarbeten i närmiljön.

Insamlingen kommer främst att bidra till tre av Röda korsets aktiviteter. Det handlar om verksamheten med mötesplatser runt om i landet liksom frukostklubbar på högstadie- och gymnasieklubbar i områden i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala driver.
Det tredje området är jämlik hälsa där fokus är att informera om folkhälsofrågor för nyanlända.

– Ica och Röda korset har samarbetat i snart 20 år och vi är otroligt stolta över det vi hittills har åstadkommit tillsammans, säger Martin Ärnlöv som är generalsekreterare för Röda korset i Sverige.
– Nu ser vi fram emot att växla upp samarbetet under julen med en insamlingskampanj som gör det enklare för Icas kunder att vara med och göra skillnad och skapa ett mer inkluderande samhälle.