Ica öppnar e-handelslager i Stockholm

By on 8 February 2018
11538150--

Senast under tredje kvartalet i år kommer Ica att öppna en dark store, alltså ett e-handelslager för lösplock i Stockholm.
– I Stockholm är e-handeln nu så pass stor att tiden är mogen, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson.

2017 var ett genombrottsår på flera sätt för Ica när det gäller e-handel. Totalt ökade man online-försäljningen med 50 procent under 2017.
Den uppgick under året till 1,2 miljarder kr och vid årets slut var över 200 butiker anslutna till e-handeln och drygt 570 (av totalt cirka 1 300) butiker erbjöd Icas matkasse.

E-handeln börjar alltså bli en betydande del av ett antal Ica-butikers omsättning och med det följer behovet av dark stores, e-handelslager för lösplock, i storstäderna.
Senast under tredje kvartalet i år kommer därför Ica att öppna ett centralt e-handelslager i Stockholm.

Lagret kommer att hålla öppet sju dagar i veckan och erbjuda ungefär 12 000 dagligvaror samt produkter inom hem och fritid.
Utkörning i egna bilar med tvåtimmars leveransfönster kommer att ske hela veckan mellan 7.00 och 22.00.

– I Stockholm är e-handeln nu så pass stor att tiden är mogen för att erbjuda butikerna centralt plock och leverans, säger Anders Svensson.
– Vi vet att många butiker känner att de inte har plats och tid att sköta plocket i butiken och med den här lösningen kan vi också ge ett förbättrat kunderbjudande med generösa utkörningstider som vi vet efterfrågas av många kunder i Stockholm.

I nästa steg kommer naturligtvis dark stores även i Göteborg och Malmö men någon tidtabell för det säger sig Ica inte ha.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.