Ica utökad sponsor inom parasport

By on 28 March 2017
3085435-joggande-kvinna

Text: Torbjörn Karlgren

Ica blir ny huvudsponsor till Special Olympics Sweden. Samtidigt förlänger man samarbetet med parasportförbundet och Sveriges paralympiska kommitté. Parasport Sverige har idag cirka 500 medlemsföreningar över hela landet.

Ica är sedan tidigare huvudsponsor till både Svenska parasportförbundet och till Sveriges paralympiska kommitté. Nu utvidgar man samarbetet genom att bli huvudsponsor även till Special Olympics Sweden.
I ett pressmeddelande säger Ica att man kommer att engagera sig i barns och ungdomars utveckling bland annat genom att bidra med sin expertis inom  hälsa och kostvanor och även genom att ge finansiellt stöd till de drygt 500 lokala föreningar som finns.
– Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté står för en tro på individuell utveckling och allas lika värde som stämmer väl överens med ICAs värderingar. Dessutom jobbar Special Olympics för bättre folkhälsa på ett sätt som vi verkligen värdesätter, säger Mats Liedholm, marknadsdirektör ICA Sverige AB.
– ICA är en fantastisk sponsor som inte bara ger oss finansiella möjligheter utan även bidrar med mycket kunskap och engagemang för mat, måltider och hälsa. Att koncernen nu väljer att utöka sitt engagemang och omfamna vårt folkhälsoarbete genom Special Olympics hoppas jag ger ringar på vattnet så att idrotten kan nå fler aktiva ute i landet, säger Margareta Israelsson, ordförande Parasport Sverige.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.