fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Ica utvecklar röststyrning med Google

By on 15 August 2018

Ica har utvecklat en funktion för röststyrning med svenska Google assistent.
Från och med idag kan Icas kunder den vägen tala med ”Monica” som hjälper till med receptinspiration och med att hantera inköpslistor.

Icas nya funktion för röststyrning har utvecklats för svenska Google assisten.
Den börjar nu rullas ut och blir tillgänglig för Android och iOS-enheter under de närmaste veckorna.

Från och med idag är tjänsten formellt tillgänglig och Icas kunder kan via Google assistent tala med den digitala personen Monica.
Hon hjälper till med både receptinspiration och hantering av inköpslistor.

– Röststyrning kommer få allt större betydelse och vi är glada att kunna lansera vår digitala assistent Monica på Googles plattform. Vi tror att röststyrning kan förenkla våra kunders vardag, säger Samuel Young som är ansvarig för innovationshubben Icax.
– Samtidigt som du kollar in i kylen och ser vad som behöver kompletteras kan du prata in det som fattas på inköpslistan. Till en början kommer det vara enklare tjänster via röststyrningen, men ju mer du pratar med Monica desto mer lär hon sig, säger Young som konstaterar att man nu är mitt uppe i ett intensivt utvecklingsarbete.

Tjänsten aktiveras genom att säga ”Okej Google, låt mig prata med ICA”. Google Assistent börjar nu att rullas ut på kompatibla Androidtelefoner (5.0+ Lollipop) och den kostnadsfria appen finns också inom kommande veckor tillgänglig för iOS-enheter (version 10+) i App Store. ICAs tjänst är kostnadsfri och för att kunna prata med Monica behöver du ha ett ICA-konto.

– Monica är en reklamkaraktär som tillsammans med sin man Icander fanns med i ICAs marknadsföring under 70-talet. Det känns spännande att hon kommer till tals igen i röststyrningens era, säger Samuel Young.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.