Ica vill lyfta lokala handlarna

By on 19 April 2018
icanaraljung

Nu har Ica lanserat jubileumsboken som bygger på 100 berättelser i bild och text från hela Sverige.
– Jag hoppas boken kan bidra till att bredda bilden av det Ica-handlarna gör i samhället, säger Eva Burén som är kommunikationschef hos Ica-handlarna.

”Lokala avvikelser kan förekomma – i varje Ica-handlare bor en berättelse” är jubileumsboken som denna vecka lanseras.
Boken är ett resultat av Icas 100-årsfirande under 2017 och bygger på 100 berättelser i bild och text från Ica-handlare i hela Sverige.

– Ica-handlarna är lokala entreprenörer som genomför mängder av olika initiativ, men det är inte alltid detta syns utåt, konstaterar Eva Burén som är kommunikationschef hos Ica-handlarna.
– I samband med vårt 100-årsjubileum engagerade vi därför fotografer som åkte landet runt för att dokumentera handlarnas vardag.

Den som vill kan nu förutom via boken följa projektet i en fotoutställning på Raoul Wallenbergs torg 15 maj till och med 15 juni.
– Jag hoppas att boken kan bidra till att bredda bilden av det ICA-handlarna gör i samhället. När de engagerar sig på sina orter ser vi att de kan påverka och förändra allt från utanförskap till livsmedelsproduktion och matvanor, säger Eva Burén.

En av 100 berättelser kommer från Marie Larsson och Christian Palmén som driver Ica Nära Ljung och vars satsning lokalt syns på bilden här.
Det handlade om den musikal som lockade 900 åskådare till utepremiären utanför butiken.

– Scenen för vår musikal var en kohage i Ljung, konstaterar Marie Larsson.
Och mycket mer konkret än så kan väl en lokal avvikelse inte bli?

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.