fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Ikea tiger om miljardköp i H&M

By on 6 November 2018

Ikea-koncernen har gjort en miljardinvestering i H&M.
Men några offentliga kommentarer föreligger inte kring satsningen där man köpt H&M-aktier till ett värde av drygt 1,6 miljarder kr.

Efter en tuff och turbulent tid där världens marknadsplatser stått i kö för att göra tummen ned för världsomspännande koncernen H&M har vinden vänt och siffrorna börjat peka i rätt riktning igen.
Nu kommer också uppgifter om en ny storägare som satsar.

Det är ett annat svenskt familjeföretag som tagit steget och blivit globalt längs vägen det handlar om.
Ikea, startat av Ingvar Kamprad, har köpt 0,6 procent av aktierna i H&M, startat av Erling Persson och nu i tredje generationen som familjeföretag.

Ikea har satsat 1,6 miljarder kr på en aktiepost som alltså motsvarar 0,6 procent av aktierna i H&M.
Aktierna har köpts via ett bolag ägt av Interogo Holding, det bolag som sedan 2016 hanterar Ikeas finansiella investeringar och i sin tur ägs av den stiftelse om är ”modern” i dagens Ikea-koncern.

Under den senaste tiden har det spekulerats kraftigt i att familjen Persson som huvudägare ska köpa ut H&M från börsen och avnotera bolaget.
Då har det sagts att om man ska klara det steget behöver man göra det tillsammans med en kapitalstark partner – och nu undrar alla naturligtvis om det är en sådan H&M hittat i Ikea…

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.