Kavli tecknar tioårigt mejeriavtal

Kavli tecknar ett tioårigt avtal med Falköpings mejeri.
Därmed kommer produktion att ske hos Falköpings mejeri från och med maj 2020.

Det är ett tioårigt avtal där Kavli i och med samarbetet med Falköpings mejeri säkrar utvecklingen av sina mejeriaffärer.
Bärry, Tigers barnyoghurt och Bollnäsfil kommer att tillverkas av Falköpings mejeri från och med maj 2020 och tillverkas vid Grådö mejeri i Dalarna.

– Vi är mycket nöjda med att kommit överens med Falköpings mejeri om ett långsiktigt produktionsavtal för våra mejeriprodukter, säger Kavlis vd Gerhard Bley.
– Avtalet innebär att vi skapar en stabil grund för vår mejeriaffär, samtidigt som vi får tillgång till kapacitet i produktutveckling och distribution som kommer öka takten i vår tillväxt. Vi upplever också att de grundläggande värderingarna företagen emellan är väldigt lika, säger Gerhard Bley vidare.

– Vi är glada och stolta över att detta avtal är på plats med Kavli. Det tryggar avsättningen för en viss del av vår invägning under de kommande 10 åren. Kavli äger tre fina varumärken som en gång i tiden utvecklades och producerades vid Grådö mejeri. Det känns lite som att produktionen flyttar hem. Vi ser fram emot det framtida samarbetet med Kavli, säger Falköpings mejeris vd Anders Segerström.