Klagomål – nu köper kommunen gallerian

By on 8 February 2018
DSCF1573

Det är problem i gallerian Kvarnen i Mjölby.
Utländske fastighetsägaren Cromwell har ingen närvaro, tycker butiksägarna.
Nu förhandlar kommunen om att köpa fastigheten.

Butikerna som är hyresgäster i gallerian Kvarnen i Mjölby är djupt missnöjda med fastighetsägaren, Cromwell Property Group.
Fastigheten är 13 650 kvadratmeter stor mätt i uthyrningsbar yta och Cromwell vill sälja den.

Flera klagomål har lämnats om fastighetsägaren och Mjölby kommun har nu inlett förhandlingar om att köpa fastigheten gallerian finns i.

– Vi är irriterade på att det finns så många tomma lokaler här. Många har flyttat ut men ingen har tillkommit och tagit deras plats, säger Johnny Bertholdsson som är butikschef hos Dressmann i gallerian till Dagens handel.
– Det har inte heller genomförts några aktiviteter här för att locka fler besökare till gallerian. Det finns ingen närvaro från ägaren, konstaterar han.

Alla ansvariga i gallerians butiker skrev i höstas under ett brev om situationen och bad kommunen att uppmärksamma deras situation.
Det gav resultat och kommunen har nu inlett förhandlingar med Cromwell.

Cromwell Property Group har endast ägt gallerian sedan 2016. Företaget har 50 fastigheter i olika länder och har tidigare varit en relativt stor aktör i Sverige.
Nu har man emellertid sålt av fastigheter och blir man nu av med gallerian i Mjölby så har man enbart en fastighet i Örnsköldsvik samt K-center i Karlskoga kvar på svensk mark.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.