fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Köp en skog på nätet

By on 12 April 2019

Skogstokig?
Nejdå. Men skogen har nått nätet.
Försäljningen av skogsplantor via e-handel slår rekord.

Svenska skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskog.
Man är Sveriges största leverantör av fröer, plantor och skogsföryngringar med stora delar av skogsnäringen i Sverige som kunder, vilket ger en omsättning på cirka 325 miljoner kr.

Den bygger man på genom att erbjuda försäljning av skogsplantor i e-handel.
Det går bra. Under 2018 ökade man sin försäljning på Plantwebben med 130 procent jämfört med 2017.

Med olika funktioner i Plantwebben är det enkelt att skräddarsy en beställning. Bland annat går det att markera på en karta var plantorna ska levereras.
Utifrån vald säsong och kommun där plantorna ska sättas ut får skogsägaren förslag på plantor som lämpar sig för aktuell plats.

– Plantwebben erbjuder kvalitativa skogsplantor på ett enkelt och smidigt sätt. Smidigheten och möjligheten att följa beställningarna lockar våra kunder, säger Katarina Theander, affärsområdeschef för norra Sverige vid Svenska skogsplantor.

Plantwebben är dock ingen e-handelssajt i traditionell mening utan mer ett komplement till den personliga kontakten med Svenska skogsplantors säljare, påpekar företaget.
– Alla beställningar synas av en säljare innan en orderbekräftelse skickas. Kunderna är även i fortsättningen välkomna att kontakta våra säljare via telefon samt e-post och det går att till exempel lägga en order via en säljare och sedan göra avropet via Plantwebben, förklarar Katharina Theander.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.