fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Korvfestivalen i dagarna tre

By on 13 March 2019

För första gången arrangerades festivalen under tre dagar på Södermalm i Stockholm. Och enligt flera besökare vi pratade med blev det återigen en ny publiksuccé. Mässan besöktes av flera tusen korvälskande, nöjda och troligtvis mätta besökare. 

Festivalen huserade denna gång på anrika Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm , där ett 40-tal utställare presenterade sitt utbud av korv i alla dess former tillsammans med klassiska och nya tillbehör.

Korvfestivalen gästades av näringsminister Ibrahim Baylan, som tillsammans med Christina Möller, Preses i Korvakademien, delade ut Korvakademiens prestigefyllda Hederpris till

Birgitta Starck på Stensåkra Charkuteri & Deli.

BÄSTA KORVEN OCH BÄSTA KORVTILLBEHÖRET KORAT AV BESÖKARNA

Under Korvfestivalen fick alla besökare möjlighet att rösta på den korv och det tillbehör som man tyckte smakade allra bäst. Efter att alla röster var kontrollräknade kunde det konstateras att det var mycket jämnt i toppen. Endast ett par röster skilde medaljörerna åt. De ärofyllda vinnarna blev som följer:

Årets Utställarkorv

Guld: Salsiccia Eldost, Andersson & Tillman

Silver: Black currant & Gran shots, Specialchark

Brons: Jalaneno & Cheeskorv, Signal & Andersson

Årets Korvtillbehör

Guld: Friterad surkål, Krubberiet

Silver: Caramelised bacon and mustard, Per i Viken

Brons: Surkålscoleslaw med Bacon, Signal & Andersson

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.