Kristianstad vill konkurrera med Malmö om kunderna

By on 3 March 2017
1794020-grocer-and-customer

Text: Torbjörn Karlgren

City Gross skapar 60 nya jobb när Kristianstad satsar på att plocka åt sig av den sydsvenska köpcentrumhandeln genom nya C4 Shopping. I höst öppnar centrat i etapper

Handel i Skåne – då handlar rubrikerna i allmänhet om gränshandel mot Danmark, gigantiska centra i Malmö och satsningar längs kusten upp mot Helsingborg och längre.
Nu vill Kristianstad också vara med och få en tugga av den kakan.
Det handlar om nya köpcentrat C4 Shopping som öppnar i etapper med start hösten 2017 och med ett läge alldeles intill E22 vid Hammar.
70 000 kvadratmeter butiksyta för shopping, dagligvaror och volymhandel inom mode, sport, fritid, mat och elektronik är målsättningen.
– När C4 Shopping står färdigt får över 300 000 människor i vår del av världen tillgång till högklassig shopping utan att behöva resa i flera timmar. Totalt räknar vi med att ta emot runt 5 miljoner besök varje år, skriver aktörerna bakom centrat på dess hemsida.
Nordostskånska Kristianstad har en lång tradition som handelsstad även om den falnat de senaste decennierna men staden grundades faktiskt som garnisonsstad och knutpunkt fr handel 1614.
En motor i C4 Shopping blir City Gross som öppnar sin nya skånska butik där och räknar med att nyanställa ett 60-tal personer med start under sommaren. Den nya butiken i Kristianstad ska fokusera på färskvaror och e-handel.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.