Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

”Kvalitet är viktigaste trenden”

Färre är bättre.
Kvalitet är viktigaste trenden.
Det slår Gustav Trägårdh fast inför Åbymässan 12 september.

Gustav Trägårdh är kökschef på Sjömagasinet.
12 september ska han tala på ämnet ”Kvalitet” på Fastfood & café/Restaurangexpo på Åbymässan i Göteborg.

– Det finns tydliga tecken på att konsumenten ställer allt högre krav på att grejer ska vara bra. Det gäller inte bara maten de äter, utan även drycken. Det ska hellre vara en hantverksmässig och kärleksfullt tillverkad öl än åtta av mainstream-sorten, förklarar Trägårdh.
– Färre men bättre är den positiva trend som vi ser utvecklas allt mer intensivt under året och det gäller inte bara mat, det gäller allt, menar han.

Enligt Gustav Trädgård handlar kvalitet om kompromisslöshet vad gäller råvara. Det behöver inte nödvändigtvis innebära att råvaran är dyr, utan handlar om att välja färre av de produkter som är bra.

Vi kan titta på kvaliteten ur många olika perspektiv och tydligt se kopplingen på hur den hör ihop med andra stora mattrender som hållbarhet, hälsomedvetna val och etik.
En närodlad rädisa innebär inte bara högre kvalitet ur en miljösynpunkt, utan även smakmässigt. Och en lokalbryggd öl innebär ett medvetet val för konsumenter som allt mer kräver kvalitativa och unika produkter.

– Vi återkommer till det faktum att konsumenten tänker att färre är bättre och som kock innebär det att ta tillvara på råvaran på bästa möjliga sätt och hylla de råvaror som man arbetar med. De ska lyfta och kompletterar varandra, istället för motsatsen. Först när man förstår det får man ut maximal prestanda av de råvaror som man arbetar med, menar Gustav Trägårdh som alltså kommer att utveckla ämnet på Åbymässan 12 september.

SENASTE NYHETERNA

E-MAGAZINE

Håll koll på de senaste nyheterna inom dagligvaruhandeln vart du än befinner dig. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fler nyheter.

Fasanburgare på McDonald´s?

Ett enda grevskap i England saknar McDonald´s – men nu är den saken ”hotad”. I lilla Rutland har myndigheterna just

3D-printad labbfisk, någon?

Labbodlad fisk. Dessutom 3D-printad. Dessutom snart på ett matbord nära dig. Foodtech-företaget Bluenalu i San Diego räknar med att ha

Paul Svensson hedersdoktor

Paul Svensson – kock, matvisionär, författare med mera – kan nu lägga en ny titel till sitt CV. Han är

Clas Ohlson minskade i december

Clas Ohlson minskade sin totala försäljning i december. Minskningen var 2 procent och försäljningen stannade då vid 1 285 miljoner kr

Hushållens konsumtion still

De svenska hushållens konsumtion var oförändrad i november 2019 jämfört med månaden innan. Jämfört med november månad 2018 steg konsumtion

Rekord för Lidls julaktion

Lidls försäljning av julmust drog in rekordsumman 235 039 kronor till Barncancerfonden. Dessutom kunde man ihop med Allwin ge bort 4 000

De sålde mindre i december

2019 blev ett tufft år för modehandeln. Det visar inte minst stilindex från Svensk handel stil. Detta index visar nämligen

Vill öka kunskapen om plast

Forskare vid Karlstads universitet får nu drygt 3,8  miljoner kr av Lidl för att öka konsumenters och förpackningsutvecklares kunskap om

Teknikmagasinet i konkurs

Teknikmagasinet ansöker nu om konkurs. Under en tid har man försökt genomföra en rekonstruktion och även haft intressenter som velat

De kan bli Årets matbluff

Rekordmånga kandidater. Fem finalister. Fram till 20 januari kan du rösta på vilken vara som motvilligt ska få utmärkelsen Årets

Ludvig Anderberg tror på Mat.se

E-handeln av mat har stor tillväxtpotential och det egna företaget Mat.se ligger i framkant med smart lösningar. Det anser, möjligen

Vill kartlägga kompetensbehov

Det finns en brist på utbildningar inom kött och chark i Sverige, anser regeringen. Nu vill man genomföra en inventering

Testar mathämt på macken

Willys vill testa mobila hämtstationer för sin e-handlade mat. Under våren 2020 kommer man att göra försök ihop med Circle

powered by Typeform

Online videos

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch